lørdag 25. august 2012

En god ide!Vi har vel alle kjøkkenet og boden fulle av gamle syltetøyglass, hermetikkbokser, pastaglass og annet pø som vi "sikkert får bruk for en gang". Som regel går det i bosset, uten engang å bli kildesortert.
Hvis du i tillegg har restegarn liggende og en heklenål, kan bosset få nytt liv! Eller som det heter så politisk korrekt: Gjenbruk.
Jeg fant noe garn som jeg aldri har fått bruk for. Er IKKE glad i syntetisk garn, men akkurat til interiør er det helt ok.

Begynn med å hekle fastmasker til du får det akkurat langt nok til å gå rundt glasset på det smaleste. Dette blir det eneste punktet som ikke strekker seg, derfor viktig at det ikke er for stramt.


Samle maskene og hekle rundt i en sirkel. Mønsteret bestemmer du selv:) Jeg har vekslet mellom fastmasker og staver. Underveis måler du på glasset for at størrelsen blir riktig.Jeg ønsket å bruke sløyfebånd til dekor, og laget da en omgang med doble staver til å tre inn båndet. Du kan velge mellom det du har liggende: Knapper, perler, pyntebånd, effektgarn osv. Bruk fantasien!
Jeg avsluttet med å hekle en "blondekant" øverst.
Ønsker du å lage en guttevariant, bruker du bare en annen farge og mer guttete pynt. Da dropper man gjerne blondekanten og hekler i kun fastmasker. Da blir det et enklere utseende.

Ferdig!
Supert å bruke til penneholder. Glasset er såpass tungt at det blir stødigere og ikke velter så lett med ivrige barnehender:)
Et siste tips: Har du småglass fra tomatpurè, er dette supert til q-tips på badet.


Enjoy!


5 kommentarer:

  1. Superlurt tips - takk skal du ha!

    SvarSlett
  2. Takk! Datteren min ble veldig fornøyd:)

    SvarSlett
  3. Kjempesmart! Det kan jo være en gaveide til den som har alt :o) En sånn fylt med noe ekstra. Det kan du jo selge... Selv er jeg ikke noe flink til å strikke, så jeg overlater det til andre :o)

    SvarSlett